Λιπομέτρηση


Το λίπος είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Χωρίς λίπος, το σώμα δεν είναι σε θέση να εκτελέσει βασικές λειτουργίες, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας, η σωστή αποθήκευση βιταμινών, η ορθή λειτουργία των αρθρώσεων και των οργάνων συνολικά.

Η περίσσεια σωματικού λίπους είναι που βλάπτει την υγεία και βάζει σε κίνδυνο τον οργανισμό καθώς έχει συσχετιστεί με πολλά καρδιαγγειακά νοσήματα, με υψηλή αρτηριακή πίεση, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ και με ορισμένες μορφές καρκίνου.

Η τεχνολογία της Tanita MC-780 χρησιμοποιώντας την πολυσυχνοτική τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος- χρήση 3 συχνοτήτων, μας δίνει ακριβή και αξιόπιστα δεδομένα για την συνολική και τμηματική σύσταση του σώματος. Η Τμηματική Ανάλυση μας βοηθάει να κατανοήσουμε την επίδραση του προγράμματος διατροφής/ άσκησης σε σχέση με τα επίπεδα των συστατικών στοιχείων του σώματός μας. Εξειδικεύει την ανάλυση όχι μόνο παρουσιάζοντας το ποσοστό λίπους συνολικά αλλά το λίπος και τον μυϊκό ιστό σε κάθε χέρι, πόδι και κορμό.

Επιπλέον γίνεται:

  • προσδιορισμός του σπλαχνικού λίπους: το σπλαχνικό λίπος είναι το λίπος που περιβάλλει τα ζωτικά όργανα στην περιοχή του πυρήνα του σώματος, γύρω από το στομάχι, ενώ τα υψηλά επίπεδα σπλαχνικού λίπους δηλώνουν αυξημένο κίνδυνο για την υγεία
  • προσδιορισμός της μεταβολικής ηλικίας: αν η μεταβολική ηλικία είναι υψηλότερη από την πραγματική σας ηλικία, είναι μια ένδειξη ότι θα πρέπει να βελτιώσετε τον μεταβολικό σας ρυθμό
  • έλεγχος ενυδάτωσης: η μοναδική τεχνολογία της Tanita με τις 3 συχνότητες, δίνει τη δυνατότητα για μέτρηση του ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου υγρού, δηλαδή του ποσοστού του σωματικού υγρού που βρίσκεται εντός και εκτός των κυττάρων αντίστοιχα δίνοντάς μας μία ένδειξη για την σωστή ενυδάτωση, την κατακράτηση υγρών και την ύπαρξη οιδήματος στο σώμα μας.